Curentul raw vegan a luat amploare, din dorinta de a manca sanatos, si de a pastra vitaminele pe care fructele si legumele ni le ofera in starea lor naturala. Sunt o multime de prajituri raw, foarte delicioase, cum ar fi aceasta prajitura cu morcovi.
Razuie morcovul pe cea mai fina parte si apoi stoarce-l cat de mult poti. Pune impreuna in blender curmalele, fructele uscate (merisoarele sau caisele) si nucile si mixeaza-le impreuna nu foarte mult, doar pana cand se combina intre ele.
Adauga nuca de cocos macinata (neindulcita), condimentele, zeama de lamaie si morcovul razuit. Mai mixeaza pana cand amestecul se omogenizeaza si "aluatul" se leaga. Transfera amestecul intr-un vas cu forma dorita de tine sau formeaza mici prajiturele pe care le lasi la frigider pentru o ora.
Pentru glazura de nuci (raw):
Mixeaza in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos, pana cand devin cremoase, s-ar putea sa mai adaugi putina apa (depinde de puterea blenderului). Adauga uleiul de cocos si mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema. Raceste la frigider pana cand devine ferma si tartinabila.
Aceasta glazura poate fi folosita si pentru alte prajituri, fiind foarte sanatoasa.
Prajitura raw de morcovi se serveste cu glazura de nuci deasupra si cu morcov razuit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii