Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci

Curentul raw vegan a luat amploare, din dorinta de a manca sanatos, si de a pastra vitaminele pe care fructele si legumele ni le ofera in starea lor naturala. Sunt o multime de prajituri raw, foarte delicioase, cum ar fi aceasta prajitura cu morcovi.

Complexitate
redusa
Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci

Ingrediente

  • 350g morocv proaspat razuit
  • 150g curmale
  • 122g nuci
  • 50g merisoare uscate (sau caise uscate)
  • 50g nuca de cocos razuita
  • 1/2lg scortisoara macinata
  • un varf de ghimbir proaspat razuit
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • un vf de sare
  •  
  • Pentru glazura de nuci:
  • 150g caju
  • inmuiate pentru cel putin 2 ore
  • apoi stoarse
  • 125ml apa (mai multa daca e nevoie)
  • 4lg sirop de artar
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 250g ulei de cocos (topit)
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Razuie morcovul pe cea mai fina parte si apoi stoarce-l cat de mult poti. Pune impreuna in blender curmalele, fructele uscate (merisoarele sau caisele) si nucile si mixeaza-le impreuna nu foarte mult, doar pana cand se combina intre ele.

Adauga nuca de cocos macinata (neindulcita), condimentele, zeama de lamaie si morcovul razuit. Mai mixeaza pana cand amestecul se omogenizeaza si "aluatul" se leaga. Transfera amestecul intr-un vas cu forma dorita de tine sau formeaza mici prajiturele pe care le lasi la frigider pentru o ora.

Pentru glazura de nuci (raw):

Mixeaza in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos, pana cand devin cremoase, s-ar putea sa mai adaugi putina apa (depinde de puterea blenderului). Adauga uleiul de cocos si mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema. Raceste la frigider pana cand devine ferma si tartinabila.

Aceasta glazura poate fi folosita si pentru alte prajituri, fiind foarte sanatoasa.

 

 

 


Prajitura raw de morcovi se serveste  cu glazura de nuci deasupra si cu morcov razuit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise