Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci

Curentul raw vegan a luat amploare, din dorinta de a manca sanatos, si de a pastra vitaminele pe care fructele si legumele ni le ofera in starea lor naturala. Sunt o multime de prajituri raw, foarte delicioase, cum ar fi aceasta prajitura cu morcovi.

Complexitate
redusa
Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci

Ingrediente

  • 350g morocv proaspat razuit
  • 150g curmale
  • 122g nuci
  • 50g merisoare uscate (sau caise uscate)
  • 50g nuca de cocos razuita
  • 1/2lg scortisoara macinata
  • un varf de ghimbir proaspat razuit
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • un vf de sare
  •  
  • Pentru glazura de nuci:
  • 150g caju
  • inmuiate pentru cel putin 2 ore
  • apoi stoarse
  • 125ml apa (mai multa daca e nevoie)
  • 4lg sirop de artar
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 250g ulei de cocos (topit)
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Razuie morcovul pe cea mai fina parte si apoi stoarce-l cat de mult poti. Pune impreuna in blender curmalele, fructele uscate (merisoarele sau caisele) si nucile si mixeaza-le impreuna nu foarte mult, doar pana cand se combina intre ele.

Adauga nuca de cocos macinata (neindulcita), condimentele, zeama de lamaie si morcovul razuit. Mai mixeaza pana cand amestecul se omogenizeaza si "aluatul" se leaga. Transfera amestecul intr-un vas cu forma dorita de tine sau formeaza mici prajiturele pe care le lasi la frigider pentru o ora.

Pentru glazura de nuci (raw):

Mixeaza in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos, pana cand devin cremoase, s-ar putea sa mai adaugi putina apa (depinde de puterea blenderului). Adauga uleiul de cocos si mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema. Raceste la frigider pana cand devine ferma si tartinabila.

Aceasta glazura poate fi folosita si pentru alte prajituri, fiind foarte sanatoasa.

 

 

 


Prajitura raw de morcovi se serveste  cu glazura de nuci deasupra si cu morcov razuit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita