Prajitura razuita cu cacao

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se intareasca. Pana se raceste al

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • ½ pachet de praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • Coaja rasa de pe o lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g gris
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se intareasca. Pana se raceste aluatul, se prelucreaza branza amestecand-o cu zahar pudra, galbenusuri, coaja de lamaie, zahar vanilat. Se adauga grisul si albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor. Se unge o tava in care se razuieste pe razatoarea cu gauri mari o portie de aluat, pe stratul de frecatei se niveleaza umplutura si se incheie prin formarea stratului din aluatul ramas, prin razuire. Se coace in cuptorul dinainte incalzit, pe foc mijlociu (cca 180°C).
Alte prajituri recomandate

Supa de rosii

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci