Blat: 1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna; 2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fu
Blat:
1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna;
2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fundul detasabil
3.Se bat cu mixerul frisca, laptele condensat si crema de branza impreuna cu aromele si zeama de lamaie. Compozitia o sa fie mai moale, nu-i bai.
4. Se dizolva cele 10 gr gelatina granule in 60 ml apa fierbinte si se incorporeaza in amestecul de mai sus;
5. Se pune compozitia de frisca peste blatul de biscuiti si se da la rece;
6. Dupa ce s-a intarit compozitia de frisca (la mine s-a intamplat intr-o ora jumate, in reteta spune 3 ore), se procedeaza la facutul jeleului de fructe de padure;
7. Se amesteca zaharul cu fructele de padure pe foc, pana se topeste zaharul.
8. Cand s-a topit, se scurge siropul format si se amesteca cu plicul de Tort Gellee, si se pune pe foc inca 30 de secunde, apoi se amesteca cu fructele la loc
9. Se toarna cu grija, de la distanta mica, peste compozitia de frisca astfel incat sa o acopere uniform si nici sa nu "sparga" frisca.
10. Se mai da la rece pentru 2 ore.
Reteta propusa de Bunny

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii