Prajitura regala cu branza

Prajitura regala cu branza se prepara incredibil de simplu. Aceasta reteta de prajitura cu branza este foarte aspectuoasa, de gust nici nu mai vorbim, perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura regala cu branza

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 120 zahar
  • 130 unt
  • 500g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150ml lapte
  • putina sare.
  • Ingrediente umplutura:
  • 500g ricotta (Quark
  • creme fraiche
  • philadelphia)
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • putina esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanigliat
  • 3 linguri lichior de capsuni (sau rom
  • sau ce lichior doriti).
  • In plus:
  • dulceata de capsuni (sau orice dulceata aveti si doriti).

Mod de preparare

Faceti un aluat din toate ingredientele. Lucrati untul cu ouale si zaharul si adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Adaugati apoi laptele. Veti obtine un aluat care se va imparti in doua. Prima parte se intinde pe masa de lucru si se imbraca fundul si peretii unei forme rotunde de tort cu diametrul de 26cm.

Intre timp se face umplutura:

se mixeaza ouale, zaharul, ricotta(eu am pus creme fraiche) esentele. Se adauga lichiorul de capsuni (sau romul, sau ce lichior aveti si doriti sa adaugati).

Peste aluatul din forma se varsa umplutura (este foarte subtire). Se introduce la cuptor la 180°C pana aluatul se incheaga un pic.

Din cea de-a doua bucata de aluat se intinde o foaie si se unge cu dulceata de capsuni. Se strange ca o rulada si se taie rondele potrivit de groase care se vor pune pe suprafata prajiturii. Se introduce din nou la cuptor la 180°C pana devine aurie.


Pofta buna! Reteta Prajitura regala cu branza a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide