Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce totul
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce totul s-a mixat bine se toarna intr-o forma rezistenta la temp. inalte, unsa cu unt sau margarina.
Forma se introduce in cuptorul incins la o temp.de 175gr.C pt.30-40 min.
SIROPUL:
Zaharul si apa se pun impreuna la fiert,iar cind incepe se fiarba, la primul blup se adaoga 2-3 stropi de suc de lamiie.
Dupa 4-5 blupuri se trage totul de pe foc si se lasa la racit.
Cind prajitura si siropul doar caldute sint ,cu ajutorul unei lingurite se insiropeaza prajitura.
Totul se lasa sa se insiropeze bine ca. 3 ore.
Se seveste cu frisca batuta cu/sau pt. cine doreste fulgi de cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Revani a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura Rudy,
Negresa blonda
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii