Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce totul
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce totul s-a mixat bine se toarna intr-o forma rezistenta la temp. inalte, unsa cu unt sau margarina.
Forma se introduce in cuptorul incins la o temp.de 175gr.C pt.30-40 min.
SIROPUL:
Zaharul si apa se pun impreuna la fiert,iar cind incepe se fiarba, la primul blup se adaoga 2-3 stropi de suc de lamiie.
Dupa 4-5 blupuri se trage totul de pe foc si se lasa la racit.
Cind prajitura si siropul doar caldute sint ,cu ajutorul unei lingurite se insiropeaza prajitura.
Totul se lasa sa se insiropeze bine ca. 3 ore.
Se seveste cu frisca batuta cu/sau pt. cine doreste fulgi de cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Revani a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura Rudy,
Negresa blonda
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii