Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema
Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema de unt, impreuna cu trei linguri de cafea concentrata. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in ele. Se adauga
praful de copt si faina in ploaie, amestecand bine aluatul. Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se da la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate blatul si se lasa la racit. Se adauga patru linguri de cafea in frisca lichida si apoi se bate spuma. Se taie blatul in jumatate si se umple cu o treime din crema din frisca. Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se pudreaza cu cacao, amestecata cu putina cafea. Se pastreaza la rece.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii