Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema
Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema de unt, impreuna cu trei linguri de cafea concentrata. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in ele. Se adauga
praful de copt si faina in ploaie, amestecand bine aluatul. Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se da la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate blatul si se lasa la racit. Se adauga patru linguri de cafea in frisca lichida si apoi se bate spuma. Se taie blatul in jumatate si se umple cu o treime din crema din frisca. Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se pudreaza cu cacao, amestecata cu putina cafea. Se pastreaza la rece.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii