Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praf
Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se adauga la aluat, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema, se freaca branza de vaci, scursa de zer, cu zaharul pudra. Se adauga lichiorul de menta, putina zeama de lamaie si un pliculet de zahar vanilat. Se bat 150 g frisca pe jumatate si se incorporeaza in crema de branza. Din aceasta compozitie se opresc trei linguri, iar cu restul se umple blatul taiat pe jumatate. Se topeste ciocolata alba intr-un vas la bain-marie. Se amesteca cele trei linguri de crema de branza oprite cu ciocolata topita si se imbraca prajitura cu aceasta glazura.
Se aleg boabe de strugure alb cat mai mari, se taie pe jumatate, pe lungime si se asaza peste prajitura. Se lasa cateva ore la frigider si se serveste taiata in bucatele.
Alte prajituri simple recomandate
Tiramisu
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii