Prajitura roz

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand gr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • o jumatate de cana de zahar
  • 250 g compot de cirese
  • o jumatate de cana de smantana
  • a cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de dulceata de capsuni
  • jeleu de cirese

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se pune coaja de lamaie si se lasa aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Se pune pe foc laptele cu o jumatate de cana de zahar si cu jumatate din sucul din compot. Se adauga treptat faina, amestecand bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Blatul racit se scoate din tava in care s-a copt. Crema se intinde peste blat si se acopera cu jeleul de cirese. Se serveste taiata in bucati.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori