Prajitura roz

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand gr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • o jumatate de cana de zahar
  • 250 g compot de cirese
  • o jumatate de cana de smantana
  • a cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de dulceata de capsuni
  • jeleu de cirese

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se pune coaja de lamaie si se lasa aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Se pune pe foc laptele cu o jumatate de cana de zahar si cu jumatate din sucul din compot. Se adauga treptat faina, amestecand bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Blatul racit se scoate din tava in care s-a copt. Crema se intinde peste blat si se acopera cu jeleul de cirese. Se serveste taiata in bucati.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci