Prajitura roz

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand gr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • o jumatate de cana de zahar
  • 250 g compot de cirese
  • o jumatate de cana de smantana
  • a cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de dulceata de capsuni
  • jeleu de cirese

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua, amestecandu-se foarte bine si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se pune coaja de lamaie si se lasa aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Se pune pe foc laptele cu o jumatate de cana de zahar si cu jumatate din sucul din compot. Se adauga treptat faina, amestecand bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Blatul racit se scoate din tava in care s-a copt. Crema se intinde peste blat si se acopera cu jeleul de cirese. Se serveste taiata in bucati.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

V-am adus o Reteta de prajitura cu cafea si bailey's foarte gustoasa, in special pentru iubitorii de cafea...fina si foarte...

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate