Prajitura Roza in trei culori

Prajitura Roza in trei culori se face din 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou si smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 120 g untura
  • 120 g zahar
  • 1 ou si
  • smantana cat se cere pentru a se lucra usor
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • o lingura de rom si
  • o vanilie.

Mod de preparare

Pnetru prajitura Roza in trei culori se face un aluat din toate ingredientele.Se imparte in trei si se fac 3 foi pe dosul tavii. Pentru crema, untul se freaca spuma cu zaharul, laptele se fierbe, apoi se face un sos din faina si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma si se imparte in doua parti egale, in una se pune rom si vanilie, iar in cealalta doua linguri de cacao, apoi se umplu foile.


Pe ultima foaie, se pune o glazura de ciocolata si prajitura Roza in trei culori se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci