Prajitura Sfaramata

Prajitura Sfaramata cu mere este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere trebuie sa folositi circa 1 kg de mere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Sfaramata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina plus o lingura
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de copt
  • o lingura otet
  • Pentru umplutura:
  • un kg mere
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Prajitura Sfaramata cu mere este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere trebuie sa folositi circa 1 kg de mere.Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se pune si untul taiat bucatele mici si se faramiteaza. Apoi se adauga ouale batute si praful de copt stins cu otet. Se framanta si se formeaza un aluat elastic, din care se opreste o cantitate asemanatoare unei mingi de tenis, iar restul se intinde si se aseaza in tava de copt. Merele se rad si se scurg de sucul lor, se presara cu scortisoara, apoi se repartizeaza uniform pe toata suprafata tavii in care este foaia de aluat. Bucata oprita de aluat se amesteca cu lingura de faina si se trece pur si simplu pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara razatura peste mere si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.


Prajitura Sfaramata se pudreaza cu zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori