Prajitura sfaramicioasa

Foaia pentru prajitura sfaramicioasa se face din 250 g zahar, 150 g nuca macinata si 5 albusuri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 150 g nuca macinata si
  • 5 albusuri
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 1 pachet de margarina
  • 2 si ½ linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura sfaramicioasa, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, iar la urma, nucile macinate, coaja de lamaie, o lingura de pesmet si o lingura de faina alba. Se unge tava cu jumatate de pachet de margarina si se coace in tava mare de aragaz. Dupa ce s-a copt, se taie in doua parti si se umple cu crema.
Pentru crema, galbenusurile, faina, laptele si zaharul se pun la fiert pana devin ca o smantana groasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata si se pune intre foi.


La final, se taie sub forma de patrate sau dreptunghiuri iar prajitura sfaramicioasa se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori