Foaia pentru prajitura sfaramicioasa se face din 250 g zahar, 150 g nuca macinata si 5 albusuri.
Pentru prajitura sfaramicioasa, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, iar la urma, nucile macinate, coaja de lamaie, o lingura de pesmet si o lingura de faina alba. Se unge tava cu jumatate de pachet de margarina si se coace in tava mare de aragaz. Dupa ce s-a copt, se taie in doua parti si se umple cu crema.
Pentru crema, galbenusurile, faina, laptele si zaharul se pun la fiert pana devin ca o smantana groasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata si se pune intre foi.
La final, se taie sub forma de patrate sau dreptunghiuri iar prajitura sfaramicioasa se serveste.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii