Foaia pentru prajitura sfaramicioasa se face din 250 g zahar, 150 g nuca macinata si 5 albusuri.
Pentru prajitura sfaramicioasa, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, iar la urma, nucile macinate, coaja de lamaie, o lingura de pesmet si o lingura de faina alba. Se unge tava cu jumatate de pachet de margarina si se coace in tava mare de aragaz. Dupa ce s-a copt, se taie in doua parti si se umple cu crema.
Pentru crema, galbenusurile, faina, laptele si zaharul se pun la fiert pana devin ca o smantana groasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata si se pune intre foi.
La final, se taie sub forma de patrate sau dreptunghiuri iar prajitura sfaramicioasa se serveste.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii