Prajitura Silvia

Pentru prajitura Silvia se bat 6 albusuri cu 10 linguri de zahar, se adauga treptat 4 linguri de apa, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 6 galbenusuri si
  • 8 linguri de faina
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 3 pachetele de vanilie
  • 250 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura Silvia se bat 6 albusuri cu 10 linguri de zahar, se adauga treptat 4 linguri de apa, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 6 galbenusuri si 8 linguri de faina. Se coace un blat care rece se taie in doua. Crema – se amesteca 4 galbenusuri cu 10 linguri de zahar, 5 linguri de lapte, 3 pachetele de vanilie, apoi se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa. Rece, se incorporeaza in 250 g unt frecat spuma.


Prajitura Silvia se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc