Aceasta prajitura este chiar foarte simplu si usor de preparat. Are o textura usoara de la crema de iaurt, care se imbina foarte bine cu gustul proaspat al mandarinelor. Este un desert festiv delicat.
In primul rand preparam blatul prajiturii. Separam ouale, galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, si avem un amestec pufos si aerat.
Adaugam faina, si albusurile batute spuma incorporandu-le usor. Prima data adauga 1/3 din albusuri pe care le amestecam cu galbenusurile, pentru a obtine texturi asemanatoare, dupa care incorporam si restul.
Aluatul astfel pregati il dal la cuptor la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema de iaurt:
Scurgem mandarinele din compot si le tocam in bucati nu foarte mici, in doua sau trei e ok. Pastram zeama de la compot.
Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. Se amesteca iaurtul cu fructele taiate bucatele si cu zahar pudra dupa gust. Gelatina se incalzeste la baie de aburi pentru a se omogeniza bine compozitia; daca este prea groasa se mai adauga 1-2 cescute de apa. Pentru a evita baia de aburi, gelatina se poate introduce maxim 1 minut la cuptorul cu microunde.
Se pregateste frisca, conform instructiunilor de pe plic (sau puteti folosi frisca lichida). Dupa ce s-a racit gelatina (cand este calduta) aceasta se incorporeaza usor in compozitia de iaurt, amestecand usor. La final se adauga si frisca si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei. Se da la rece pana la utilizare.
Dupa ce blatul prajiturii s-a racit il intepam cu o scobitoare si il insiropam cu siropul de mandarine din compot.
Turnam crema deasupra si o nivelam bine, dupa care dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Decoram cu felii de mandarine si ciocolata neagra razuita.
Prajitura cu crema de iaurt si mandarine se serveste dupa ce s-a intarit crema.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Comentarii