Laptele, uleiul si ciocolata rupta bucati se pune pe foc pana aceasta se topeste. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga
Laptele, uleiul si ciocolata rupta bucati se pune pe foc pana aceasta se topeste. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. La sfarsit se ncorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o forma (eu am copt-o intr-o forma de tort de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra se pun jumatati de caise (optional). Se da la cuptor (mediu 5 min, apoi mic) aproximativ 30 minute. La suprafata este crocanta, iar in interor plina de ciocolata. In cuptor o sa creasca, iar apoi o sa se lase si se vor forma cratere.
Se poate servi simpla sau cu toping de ciocolata si banane. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se proportioneaza.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii