Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se ada
Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se adauga zaharul impreuna cu romul sau zeama de lamaie, se bat in continuare pana se ridica din nou spuma, se adauga galbenusurile si apoi faina si praful de copt cernute. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se introduc in cuptorul incins la foc mijlociu. 20 de min nu se deschide cuptorul.
Crema: se amesteca nucile, biscuitii, cacaoa si untul. Apa se da in clocot si se adauga peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza crema si se amesteca cu romul.
Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala si se pune toata crema. Se poate orna cu frisca sau glazura de ciocolata.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatPentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță...
Piept de porc fiert in bereDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii