Prajitura televizor

Prajitura televizor este o prajitura clasica, ce se poate prepara pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Este o reteta de prajitura cu doua blaturi, aromata, cu crema si fructe ce se imbina perfect.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura televizor

Ingrediente

  • Ingrediente blat alb: 4 oua
  • 4lg apa
  • 8lg zahar
  • 8lg faina
  • 1 pac. praf copt
  • Ingrediente blaturi (2 buc) cacao: 250g faina
  • 5 oua
  • 120g unt
  • 120g zahar
  • 150ml lapte
  • 3lg cacao
  • 1 pac. Bicarbonat(14g)
  • Ingrediente crema: 200 ml lapte
  • 4lg faina
  • 250g unt
  • 250g zahar
  • rom
  • vanilie
  • lamiie
  • dupa preferita
  • Supliment: 100g marmelada dupa preferinta
  • 100ml suc de fructe
  • lapte
  • lapte cu arome
  • lichior(pt. stropit blaturile)

Mod de preparare

Mod preparare blat alb:

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, iar mai departe se adauga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm. in prealabil tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180 gradeC, cca.20-25 min. Se scoate si se pune la racit.

Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul, cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La o temp. De 180 gradeC cca. 20-25 min.

Mod preparare crema:

Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert, pana devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pana foile prajituri sunt gata preparate.

Asamblare prajitura televizor:

1.Blat maro stropit cu suc de fructe, lapte sau lichior,

2.Jumatate din crema racita se intinde uniform.

3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.

4.Marmelada dupa preferinta,

5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform

6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.


Reteta Prajitura televizor a fost propusa de Afrodite Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide