Prajitura Teo

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece, oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de rulada
  • Pentru crema de vanilie:
  • oua - 2 bucati
  • lapte - 500 ml
  • zahar - 150 g
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de vanilie - 10 g
  • esenta de rom - 10 g
  • zahar vanilat - 5 g
  • Pentru crema de cacao:
  • cacao - 30 g
  • zahar - 150 g
  • lapte - 500 ml
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de rom - 10 ml
  • esenta de vanilie - 10 ml
  • oua - 2 bucati

Mod de preparare

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singura exceptie – la una dintre ele se foloseste cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de aglomerari), oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul (daca se pregateste crema de cacao, se adauga si aceasta), se pune la foc, iar cand laptele fierbe se pune faina omogenizata in lapte, se amesteca bine pentru a nu se lipi de vas (este de preferat un tuci) si pentru o omogenizare cat mai buna. Se fierbe pana atunci cand intindem putina compozitie pe cutit si o racim, aceasta trebuie sa se desprinda de cutit lasindu-l curat. Se lasa la racit, se aromatizeaza si se umplu foile astfel: o foaie, un strat de crema de cacao, o foaie, un strat de crema de vanilie si inca doua foi unse in acelasi mod.

Prajitura Teo se poate orna cu frisca sau ciocolata rasa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
2
Ceaiuri

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Astazi iti voi arata cum iti poti prepara rapid o bautura recoritoare 100% naturala: Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
Ceai cald cu Rom - Reteta video
3
Ceaiuri

Ceai cald cu Rom - Reteta video

Astazi iti voi arata cum sa pregatesti o bautura fierbinte cu alcool numai buna pentru sezonul rece: Ceai cald cu rom sau...

Ceai cald cu Rom - Reteta video
Ice tea natural si rapid
4
Ceaiuri

Ice tea natural si rapid

Temperaturile de afara anunta sosirea verii. Miros de iarba proaspat tunsa, raze de soare, atmosfera perfecta pentru a servi...

Ice tea natural si rapid
Ceai cu scortisoara si portocala
5
Ceaiuri

Ceai cu scortisoara si portocala

Ceaiul cu scortisoara si portocala este o bautura foarte delicioasa pentru sezonul rece. Se amesteca ingredientele si se...

Ceai cu scortisoara si portocala
Parteneri
Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Ador apa de flori de portocal asa ca am vrut sa dau o savoare si un parfum deosebit..:)

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii