Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece, oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul.
Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singura exceptie – la una dintre ele se foloseste cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de aglomerari), oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul (daca se pregateste crema de cacao, se adauga si aceasta), se pune la foc, iar cand laptele fierbe se pune faina omogenizata in lapte, se amesteca bine pentru a nu se lipi de vas (este de preferat un tuci) si pentru o omogenizare cat mai buna. Se fierbe pana atunci cand intindem putina compozitie pe cutit si o racim, aceasta trebuie sa se desprinda de cutit lasindu-l curat. Se lasa la racit, se aromatizeaza si se umplu foile astfel: o foaie, un strat de crema de cacao, o foaie, un strat de crema de vanilie si inca doua foi unse in acelasi mod.
Prajitura Teo se poate orna cu frisca sau ciocolata rasa.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii