Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece, oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul.
Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singura exceptie – la una dintre ele se foloseste cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de aglomerari), oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul (daca se pregateste crema de cacao, se adauga si aceasta), se pune la foc, iar cand laptele fierbe se pune faina omogenizata in lapte, se amesteca bine pentru a nu se lipi de vas (este de preferat un tuci) si pentru o omogenizare cat mai buna. Se fierbe pana atunci cand intindem putina compozitie pe cutit si o racim, aceasta trebuie sa se desprinda de cutit lasindu-l curat. Se lasa la racit, se aromatizeaza si se umplu foile astfel: o foaie, un strat de crema de cacao, o foaie, un strat de crema de vanilie si inca doua foi unse in acelasi mod.
Prajitura Teo se poate orna cu frisca sau ciocolata rasa.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii