Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de prajitura delicioasa, ce se prepara usor.
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam. Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema:
amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit. Adaugam un strat de biscuiti simpli.
Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura.
Lasam prajitura Tosca cateva ore la rece. O taiem cubulete. Alte retete de prajitura recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii