Prajitura Tosca cu mac este o reteta de prajitura de casa, foarte simpla si aspectuoasa, la indemana oricui. Este o reteta de prajitura de sarbatoare. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat; mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat; mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura. La final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu. Se lasa la cuptorul incins in prealabil, timp de 15-20 minute (faceti testul cu scobitoarea).
Crema:
se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua, amestecand. Se toarna totul in vasul in care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine. La sfarsit se adauga vanilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:
ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare: blatul cu mac, crema, biscuiti insiropati (acoperim toata suprafata), glazura.
Prajitura Tosca cu mac se taie cubulete dupa ce s-a intarit glazura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii