Prajitura televizor (TV) este o reteta delicioasa, in care se imbina cacao cu vanilia intr-o armonie perfecta. Puteti sa va jucati in combinatii, sa faceti 1 blat de vanilie si doua tipuri de creme, sau invers.
Mod preparare crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.
Mod preparare blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile
si faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.
in prealabil tapetata cuhirtie de copt.
Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180C,ca.20-25 min.
Se scoate si se pune la racit.
Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.
La o temp. De 180�C ca. 20-25 min.
Asamblare prajitura televizor:
1.Blat maro stropit cu suc de fructe,lapte sau lichior,
2.Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4.Marmelada dupa preferinta,
5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.
TIP.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic, introdusa intr-un vas cu apa fierbinte, pina se inmoaie 40g ciocolata alba.
Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se fac gratii deasupra prajituri.
LEGENDA:
ls- lingura supa
lc- lingura cafea sau ceai
Dupa ce s-a racit, prajitura televizor se serveste taiata felii.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii