Prajitura televizor (TV) este o reteta delicioasa, in care se imbina cacao cu vanilia intr-o armonie perfecta. Puteti sa va jucati in combinatii, sa faceti 1 blat de vanilie si doua tipuri de creme, sau invers.
Mod preparare crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.
Mod preparare blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile
si faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.
in prealabil tapetata cuhirtie de copt.
Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180C,ca.20-25 min.
Se scoate si se pune la racit.
Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.
La o temp. De 180�C ca. 20-25 min.
Asamblare prajitura televizor:
1.Blat maro stropit cu suc de fructe,lapte sau lichior,
2.Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4.Marmelada dupa preferinta,
5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.
TIP.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic, introdusa intr-un vas cu apa fierbinte, pina se inmoaie 40g ciocolata alba.
Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se fac gratii deasupra prajituri.
LEGENDA:
ls- lingura supa
lc- lingura cafea sau ceai
Dupa ce s-a racit, prajitura televizor se serveste taiata felii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii