Prajitura ungureasca Rakoczi

Prajitura ungureasca Rakoczi este o reteta de prajitura de casa delicioasa, pufoasa, ce poate fi servita la orice ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura ungureasca Rakoczi

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 120 g faina
  • 70 g margarina
  • 40 g zahar 1 galbenus
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingura lapte caldut
  • Ptr crema:
  • 350 g branza vaci
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheese
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Ingredientele ptr aluat se amesteca. Eu am folosit margarina rece si mi-a iesit o compozitie nisipoasa de aia am adaugat lingura de lapte caldut si in final am obtinut un aluat pe care am putut sa-l intind in tava. Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C si se coace cateva minute 5 max. Nu trebuie sa fie coapta de tot, numai pe jumatate.

Apoi am amestecat toate ingredientele ptr crema. Moment in care mi-am dat seama ca va fi putina asa ca am adaugat pachetul de cream cheese, am ajustat cantitatea de zahar si am pus si o lingura de faina pentru ca branza pe care am folosit-o eu nu era foarte scursa.

Dupa ce foaia din cuptor s-a copt pe jumatate am scos-o din cuptor am turnat crema si am dat-o din nou la cuptor pentru 25-30 min dar am redus temperatura la 175-180 C cica trebuie sa se coaca compozita de branza dar sa ramana alba deasupra nu rumenita.

Inainte cu 5 min de a scoate prajitura din cuptor am pregatit glazura adica am spumat foarte tare cele 4 albusuri cu zaharul si cateva picaturi de lamaie. Peste am pus glazura de albus si am facut "valuri" cu un sirop de capsuni si din nou am dat la cuptor la foc mic (100 C) sa se usuce glazura cam 15 min.


Pofta buna! Reteta Prajitura ungureasca Rakoczi a fost propusa de Leea pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita