Prajitura valurile dunarii este o prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si visine avand o glazura de ciocolata. Amestecam faina cernuta cu praful de copt.
Prajitura valurile dunarii este o prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si visine avand o glazura de ciocolata.
BLATUL-Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam laptele, iar la final incorporam si restul de faina.
Turnam jumatate din compozitie in tava(25x35) tapetata cu hartie de copt. In restul adaugam cacao si 1 lingura de lapte. Amestecam si adaugam peste cel alb (eu am inversat de uituca ce sunt:) ) Asezam visinile(eu am folosit proaspete) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul de prajitura pe un gratar si lasam sa se raceasca
CREMA-Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul si 4 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Acoperim vasul cu o folie alimentara, astfel incat sa atinga crema. Mixam untul pana devine spuma si adaugam budinca racita si mixam bine.
GLAZURA-topim ciocolata impreuna cu uleiul, punem pe foc si adaugam si cele 2 linguri de nutella, apoi o lasam sa se raceasca putin.
Intindem crema peste blatul racit, glazura si cu o furculita "desenam" valurile
Prajitura valurile dunarii dam la rece cel putin 2 ore
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii