Prajitura vieneza cu nuca

Prajitura vieneza cu nuca este cea mai simpla reteta de prajituri. Ingredientele necesare sunt: zahar, unt, oua, nuca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 gr nuca macinata
  • 140 gr zahar
  • 140 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 100 grame faina
  • 4 albusuri
  • Crema:
  • 4 galbenusuri se freaca cu 180 gr zahar praf.

Mod de preparare

Prajitura vieneza se face rapid. Prima data facem un aluat din ingredientele de mai sus. Se da la cuptor. Cand coca este aproape coapta, se scoate din cuptor si se pun peste ea galbenusurile. Se pune la cuptor pana galbenusurile se intaresc. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Pe deasupra se poate pune glazura de ciocolata sau de zahar ars.


Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori