Prajiturea cu ness

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 x 5 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina; Crema: 500 ml lapte
  • 33 linguri (cu virf) faina
  • 10 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura de ness
  • 200 g unt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn.

Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia

se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie.

Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte se amesteca pana se omogenizeaza. Restul (pina la 500 ml) se da in clocot si se adauga fierbinte peste compozitia de mai sus. Se pune pe foc(la foc potrivit) si se amesteca incontinuu, cu telul, pina se ingroasa bine, avind grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga ness-ul si se mai lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu. Untul se bate cu mixerul pina devine ca o crema, apoi se incorporeaza in el crema fiarta, treptat.

Se asaza crema intre cele doua foi si se da la rece. Se serveste a doua zi.


Se taie si se serveste dupa ce e tinuta citeva ore(o noapte)la rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci