Prajiturele cu cacao si rom sunt delicioase si merita sa le incercati. Sunt niste prajituri rapide, iar de gustul deosebit nici nu mai vorbim. Pentru aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de cacao, esenta de rom, zahar, faina,unt
Se topeste untul la bain-marie si pui de-o parte 2 linguri din el; galbenusul se separa de albus, iar apoi intr-un vas, bati zaharul cu untul topit, pana capata aspectul unei creme usoare. Adaugi laptele, galbenusul si esenta de vanilie. Combini faina cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si adaugi totul treptat peste restul de amestec. Pui aluatul in folie alimentara si il lasi la frigider cam o ora.
Dupa o ora, scoti aluatul si tai cu cutitul bucati egale pe care apoi le modelezi in maini (aluatul va deveni manevrabil foarte repede datorita untului din compozitie), dandu-le forma de bile cu o usoara adancitura in mijloc.
Albusul oului il bati spuma si il pui intr-o farfurie; in alta farfurie pui nuca tocata. Fiecare bila de aluat o treci usor prin spuma de albus si apoi o tavalesti prin nuca. Albusul are rolul de a face suprafata bilei lipicioasa.
Se pun toate prajiturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 10-12 min. Intre timp, te poti ocupa de crema, amestecand toate ingredientele bine-bine.
Prajiturelele cu cacao si rom le scoti pe un gratar sa se raceasca si cat sunt inca fierbinti, torni peste fiecare cate o lingurita de crema, care se va scurge in toate crapaturile. Apoi le lasi sa se raceasca cam 10-15 min si mai pui in varf cate o lingurita de crema la fiecare (de data asta nu se va mai scurge) si deasupra cate o bomboana.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii