Prajiturelele cu crema de cacao sunt ideale pentru mesele festive sau cu staif, pentru ca sunt micute, se pot face multe si nu necesita tacamuri la servire.
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Va spun de pe acum ca aceste prajiturele delicioase au rezultat i urma unui esec rasunator in a face macarons...pur si simplu, albusul n-a vrut sa iasa bezea!!!!!!!! In disperare de cauza si in mijlocul actiunii, am hotarat sa transform dezastrul minunatelor macarons la care visam in...fursecuri.Zis si facut! dar, totusi, doar iste fursecuri parca nu erau demne de ceea ce trebuiau sa fie, asa ca le-am adaugat o crema buna si fina.
In final, m-am declarat multumita...dar tot voi mai incerca sa fac macarons!
Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu exceptia fainii (in prealabil am cernut fin zaharul pudra si pudra de migdale) si am amestecat cu spatula pana la omogenizare.Apoi am adaugat si faina, pana am format bila de aluat, pe care am dat-o 30 min,. la rece. Neavand alta inspiratie de moment, am format tot bilute de aluat, pe care le-am dat la cuptor pana au trecut testul scobitorii. Dupa ce s-au copt si racit, le-am decorat cu crema obtinuta din toate ingredientele pt. crema mixate. Am dat prajiturelele din nou la rece, pana in momentul servirii (in acest fel, crema s-a pastrat tare)....au fost un deliciu!
Enjoy!
Prajiturelele cu crema de cacao se servesc reci, pe platoruri speciale.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereDaca sunteti iubitori de dovleac si va place sa il consumati in aceasta perioada, va recomand si aceste placinte de post....
Desert placinte de post cu dovleacIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii