Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi
Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi laptele. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului si de mana. Daca este nevoie se mai poate adauga faina pe parcurs. Se lasa la odihnit. In timpul acesta se prepara glazura.
Glazura:
Se separa galbenusul de albus, iar albusul il puneti intr-un castron, impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga zeama stoarsa de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul pana cand se ingroasa. Daca nu se ingroasa, nu va speriati. Adaugati doar zahar pana cand se ingroasa
Acum intindeti coca intr-o foaie subtire cu facaletul. Taiati forme cu paharul sau cu forme din aluminiu (brazi, lumanari,clopotei-tematica de craciun). Puneti-le la copt in tigaia tefal sau la cuptor.
Dupa ce sunt coapte si racite, iar glazura inngrosata, turnati crema dupa plac pe prajiturele. In modele, acoperite complet etc.
Lasati-le la frigider pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Se pot servi reci, de la frigider sau la temperatura camerei, dar atentie sa nu se topeasca glazura!
Alte prajituri pentru Craciun recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspeteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii