Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi
Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi laptele. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului si de mana. Daca este nevoie se mai poate adauga faina pe parcurs. Se lasa la odihnit. In timpul acesta se prepara glazura.
Glazura:
Se separa galbenusul de albus, iar albusul il puneti intr-un castron, impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga zeama stoarsa de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul pana cand se ingroasa. Daca nu se ingroasa, nu va speriati. Adaugati doar zahar pana cand se ingroasa
Acum intindeti coca intr-o foaie subtire cu facaletul. Taiati forme cu paharul sau cu forme din aluminiu (brazi, lumanari,clopotei-tematica de craciun). Puneti-le la copt in tigaia tefal sau la cuptor.
Dupa ce sunt coapte si racite, iar glazura inngrosata, turnati crema dupa plac pe prajiturele. In modele, acoperite complet etc.
Lasati-le la frigider pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Se pot servi reci, de la frigider sau la temperatura camerei, dar atentie sa nu se topeasca glazura!
Alte prajituri pentru Craciun recomandate:
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii