Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie.
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie (trebuie totdeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocolosi). Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe marginea masinii, se toarna toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se impinge din nou cratita pe foc amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga ouale puse pe rand. Nu se pune oul urmator pana cand cel dinainte nu sa amestecat bine cu aluatul.
Pasta pentru prajituri trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie umplut pe trei sferturi, sau in cornetul special de panza, si se pun pe tava de copt (nu se unge si nu se presara faina) mici turtite de 3 — 4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut. In lipsa de cornet, se pot pune si cu lingurita. Se dau la cuptor, la foc bun. Se tin circa 25 — 30 minute.
Nu trebuie deschis cuptorul prea des, in special cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa si nu mai cresc. Cand sunt gata, trebuie sa fie bine crescute si destul de uscate. Prajiturile cu crema de vanilie se scot calde cu un cutit. Dupa ce s-au racit, se taie deasupra un capacel, se umplu cu crema de vanilie (daca sunt crescute bine sunt goale inauntru), peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, dupa dorinta, o glazura de zahar sau se presara zahar pudra.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii