Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se f
Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor.
Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul (margarina) topit(a), dupa care se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara. Se ruleaza pe lungime si se inchid bine capetele. Ruloul astfel obtinut se taie in felii de circa doua degete latime si se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor dupa ce a mai stat circa 20 minute la dospit in tava. Atentie sa nu se arda in cuptor, deoarece se fac relativ repede in cuptor bine incalzit (200 C). Cand sunt gata se pot unge optional cu glazura de zahar (sau cu ou inainte de a fi puse la cuptor).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii