Aceste mini prajituri in forma de oua de Paste sunt perfecte pentru sarbatoarea pascala. O textura fina de pandispan aromata, imbracate in glazura colorata si decorate dupa bunul plac.
Preparare blat:
1) Incalzim cuptorul la 350grade (mediu spre mic)
3) Cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt
4) Batem untul cu zaharul aprox 3 minute
5) adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare
6) adaugam o treime de faina, apoi jumatate din lapte, o alta treime apoi restul de lapte si incheiem cu faina
7) amestecam bicarbonatul cu lingura de faina
8) adaugam peste aluat
9) bagam la copt si gata cu blatul
Crema:
1) Se amesteca unul cu zaharul spuma
2) se dizolva nessul intr-o lingura de lapte/apa si se adauga pupin cate putin
3) se topeste ciocolata si se adauga peste unt
Blatul racit se face bucati bucatele, la propriu, si se adauga crema peste. Se amesteca bine cu mainile.
Se da forma de ou (puteti face si bomboane) si se decoreaza cu glazura de albus colorata dupa bunul plac.
Se lasa prajiturile oua dulci de Paste sa se intareasca glazura, se inteapa cu bete pentru acadele daca gasiti sau cu niste frigarui de lemn scurtate.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii