Prajituri oua dulci de Paste

Aceste mini prajituri in forma de oua de Paste sunt perfecte pentru sarbatoarea pascala. O textura fina de pandispan aromata, imbracate in glazura colorata si decorate dupa bunul plac.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajituri oua dulci de Paste

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 1/2 cups faina
  • 1 tsp praf de copt
  • 1 tsp sare
  • 1/2 cup unt moale
  • 1 1/2 cups zahar
  • 2 oua la temp. camerei
  • 1 tsp vanila extract
  • 1 cup lapte acru la temp camerei ( daca nu aveti lapte acru
  • folositi lapte dulce din care sustrageti o lingura si o inlocuiti cu o lingura de zeama de lamaie sau otet)
  • 1 tsp otet
  • 1 tsp bicarbonat alimetar
  • Crema se prepara din:
  • 1 pachet unt (200g)
  • 1 1/2 cup zahar pudra
  • 300g ciocolata
  • 1 lingurita nes

Mod de preparare

Preparare blat:

1) Incalzim cuptorul la 350grade (mediu spre mic)
3) Cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt
4) Batem untul cu zaharul aprox 3 minute
5) adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare
6) adaugam o treime de faina, apoi jumatate din lapte, o alta treime apoi restul de lapte si incheiem cu faina
7) amestecam bicarbonatul cu lingura de faina
8) adaugam peste aluat
9) bagam la copt si gata cu blatul

Crema:

1) Se amesteca unul cu zaharul spuma
2) se dizolva nessul intr-o lingura de lapte/apa si se adauga pupin cate putin
3) se topeste ciocolata si se adauga peste unt

Blatul racit se face bucati bucatele, la propriu, si se adauga crema peste. Se amesteca bine cu mainile.

Se da forma de ou (puteti face si bomboane) si se decoreaza cu glazura de albus colorata dupa bunul plac.


Se lasa prajiturile oua dulci de Paste sa se intareasca glazura, se inteapa cu bete pentru acadele daca gasiti sau cu niste frigarui de lemn scurtate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide