1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care se pune/pun in tava/tavi.
1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care se pune/pun in tava/tavi.
2. Se bat albusurile spuma. Se adauga zahar, cite putin si se bate mereu pina se obtine o bezea tare. Se amesteca nucile macinate cu faina de cartofi, se pune amestecul acesta in bezea si se amesteca foarte usor.
3. Se intinde bezeaua pe discurile desenate si se coc circa 45 minute sau pina se desfac de hirtie si se simt uscate. Se pot lasa in cuptorul inchis apoi, sa se usuce la caldura cuptorului.
4. Se topeste ciocolata in baie de apa calda (Bain-Marie) si se unge cu pensula pe blaturile reci, deasupra (pe o parte a blaturilor). Ciocolata care ramine se intinde subtire pe hirtie pergament, se lasa sa se intareasca si se taie apoi sub forma de romburi sau se rupe in bucatele mari.
5. Se bate frisca, se umple un cornet cu virt dantelat. Se intinde frisca pe toate blaturile, se lipesc doua cite doua (sa iasa 12 bucati). Deasupra se infig bucatelele de ciocolata. Se amesteca cacaua si zaharul pudra si se cerne peste prajituri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii