Prajituri Schwarzwald

1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care se pune/pun in tava/tavi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • 3 albusuri albusuri
  • 176 gr. zahar
  • 150 gr. nuci macinate
  • 1 lingura faina de cartofi
  • Umplutura si ornare:
  • 150 gr. ciocolata menaj
  • inchisa la culoare
  • 4 dl smintina de frisca
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care se pune/pun in tava/tavi.

2. Se bat albusurile spuma. Se adauga zahar, cite putin si se bate mereu pina se obtine o bezea tare. Se amesteca nucile macinate cu faina de cartofi, se pune amestecul acesta in bezea si se amesteca foarte usor.

3. Se intinde bezeaua pe discurile desenate si se coc circa 45 minute sau pina se desfac de hirtie si se simt uscate. Se pot lasa in cuptorul inchis apoi, sa se usuce la caldura cuptorului.

4. Se topeste ciocolata in baie de apa calda (Bain-Marie) si se unge cu pensula pe blaturile reci, deasupra (pe o parte a blaturilor). Ciocolata care ramine se intinde subtire pe hirtie pergament, se lasa sa se intareasca si se taie apoi sub forma de romburi sau se rupe in bucatele mari.

5. Se bate frisca, se umple un cornet cu virt dantelat. Se intinde frisca pe toate blaturile, se lipesc doua cite doua (sa iasa 12 bucati). Deasupra se infig bucatelele de ciocolata. Se amesteca cacaua si zaharul pudra si se cerne peste prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide