Framantam un aluat moale si il intindem. Amestecam bine grasimea si otetul si o ungem pe aluat si il indoim. Din jumatate in jumatate de ora repetam
Framantam un aluat moale si il intindem. Amestecam bine grasimea si otetul si o ungem pe aluat si il indoim. Din jumatate in jumatate de ora repetam intinsul si indoitul, punem la rece aluatul intins pentru o noapte. Dimineata il taiem cu un cutit fierbinte in forme patrate si le indoim in doua. Le coacem in cuptorul fierbinte, partile taiate le punem inspre exterior in tava. Cand sunt gata, cat sunt fierbinti le ridicam cu un cutit fierbinte si le umplem cu gem de prune. Umplutura poate fi de nuca sau mac. Nici marginea nici partea superioara a prajiturii nu trebuie unse. Umplutura ajunge in prajitura doar dupa ce este coapta.
Alte retete recomandate
Diplomat tort
Placinta branza
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii