Prajutura cu cozonac este o modalitate excelenta de reciclare a cozonacului ramas de la sarbatori.
Se taie cozonacul in felii potrivit de groase, si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie marginile, in asa fel incat sa ramana doar miezul.
Separat se taie bananele in felii potrivit de groase, se caramelizeaza in zahar si se aseaza pe farfurie.
Intr-un castron se freaca energic untul cu zaharul. Se pune o felie de cozonac, peste banalele caramelizate, se pune crema si se acopera cu alta felie de cozonac.Operatiile se repeta pana prajitura ajunge la dimensiunile dorite. Se imbraca in crema de ciocolata. Peste se pune nuca macinata si se decoreaza cu fructe.
Prajitura din cozonac se serveste rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii