Pricomigdale/macarons

Un desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in gura si nu sunt chiar atat de greu de facut daca urmaresti indicatiile din reteta.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
ridicata
Pricomigdale/macarons

Ingrediente

  • 200 gr. migdale (sau nuci)
  • 1 3/4 pahar zahar
  • 6 albusuri
  • 1/2 pahar faina

Mod de preparare

Se oparesc migdalele, se curata de pielita si se pun la uscat intr-un loc cald. Apoi se piseaza marunt si se adauga cite putin albusuri de oua (2-3) si zahar. In compozitia obtinuta, se adauga restul de albusuri, se bate bine si se pune la foc sa se incalzeasca; apoi se lasa sa se raceasca putin, se adauga faina, se amesteca, se pune intr-un cornet si apasind cu mina, se aseaza pe o foaie de hirtie in forma unor turte mici. Doua linguri de faina se pot inlocui cu cacao, astfel veti obtine niste discuri mai inchise la culoare, ce vor duce cu gandul la celebrele macarons.

Pricomigdalele astfel pregatite se pun intr-o tava de tabla si se dau la copt. Cuptorul nu trebuie sa fie fierbinte. In timpul coptului, pricomigdalele trebuie sa se rumeneasca si sa se usuce bine.

Dupa ce s-au copt, pricomigdalele se pun impreuna cu foaia de hartie pe un servet ud si bine stors. Imediat ce incep sa se desprinda de pe hartie pricomigdalele se scot si se aseaza pe platou. Pricomigdalele se pot prepara si cu nuci, in loc de migdale.

 


Pricomigdalele se pot lipi cite doua, ungind partea plata a uneia din jumatati cu marmelada sau cu magiun fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc