Un desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in gura si nu sunt chiar atat de greu de facut daca urmaresti indicatiile din reteta.
Se oparesc migdalele, se curata de pielita si se pun la uscat intr-un loc cald. Apoi se piseaza marunt si se adauga cite putin albusuri de oua (2-3) si zahar. In compozitia obtinuta, se adauga restul de albusuri, se bate bine si se pune la foc sa se incalzeasca; apoi se lasa sa se raceasca putin, se adauga faina, se amesteca, se pune intr-un cornet si apasind cu mina, se aseaza pe o foaie de hirtie in forma unor turte mici. Doua linguri de faina se pot inlocui cu cacao, astfel veti obtine niste discuri mai inchise la culoare, ce vor duce cu gandul la celebrele macarons.
Pricomigdalele astfel pregatite se pun intr-o tava de tabla si se dau la copt. Cuptorul nu trebuie sa fie fierbinte. In timpul coptului, pricomigdalele trebuie sa se rumeneasca si sa se usuce bine.
Dupa ce s-au copt, pricomigdalele se pun impreuna cu foaia de hartie pe un servet ud si bine stors. Imediat ce incep sa se desprinda de pe hartie pricomigdalele se scot si se aseaza pe platou. Pricomigdalele se pot prepara si cu nuci, in loc de migdale.
Pricomigdalele se pot lipi cite doua, ungind partea plata a uneia din jumatati cu marmelada sau cu magiun fierbinte.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO furnica duce-n spate un graunte jumatate, ca jumatate a ramas la Gaby, de acolo m-am inspirat......acesta prajitura mi-a...
Desert prajitura FurnicutaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii