Clafoutis este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Aceasta reteta de clafoutis are fructe numite sharon, pentru care acum e sezonul.
Iata si primul clafoutis de iarna, dat fiind ca acest fruct se coace iarna, e in plin sezon acum. Inca mai bintui cu privirea dupa copaci cu ramuri atarnind de fructe rotunde si portocalii, pregatite parca de sarbatoare si care asteapta sa fie culese.
Tapetam forma de copt cu unt si asezam feliile de kaki pe fundul ei. Intr-un bol batem lejer ouale cu un tel, adaugam apoi faina si zaharul pe rand si omogenizam, sa nu avem cocoloase. Adaugam untul topit, esenta de rom si apoi laptele caldut, omogenizam iar si turnam continutul bolului peste feliile de fruct, incet, sa nu le deranjam.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ,pina ce clafoutis-ul este rumen si coagulat.se lasa la racit si apoi se poate servi simplu sau pudrat cu zahar. Dar kaki au fost atit de dulci incit nu l-am mai impietat si cu zahar!
enjoy!
Sursa acestei retete este blogul culinar Alison's Trials.
Clafoutis de iarna se lasa putin sa se odihneasca dupa care se poate servi felii.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcCuloare,simplitate si gust!
Sufleu de branza cu brocoliIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeO prajitura foarte indragita. Este pentru prima data cand o fac si ne-a placut si noua foarte mult.
Prajitura cu foi cu bulion
Comentarii