Primul clafoutis de iarna

Clafoutis este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Aceasta reteta de clafoutis are fructe numite sharon, pentru care acum e sezonul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Primul clafoutis de iarna

Ingrediente

  • ingrediente pentru o forma rotunda de cca 25 cm:
  • 2 fructe kaki (denumite si persimmon
  • sharon)mai mici
  • taiate felii
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 50 grame unt topit+extra pentru uns forma
  • 100 grame zahar
  • 130 grame faina

Mod de preparare



Iata si primul clafoutis de iarna, dat fiind ca acest fruct se coace iarna, e in plin sezon acum. Inca mai bintui cu privirea dupa copaci cu ramuri atarnind de fructe rotunde si portocalii, pregatite parca de sarbatoare si care asteapta sa fie culese.

Tapetam forma de copt cu unt si asezam feliile de kaki pe fundul ei. Intr-un bol batem lejer ouale cu un tel, adaugam apoi faina si zaharul pe rand si omogenizam, sa nu avem cocoloase. Adaugam untul topit, esenta de rom si apoi laptele caldut, omogenizam iar si turnam continutul bolului peste feliile de fruct, incet, sa nu le deranjam.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ,pina ce clafoutis-ul este rumen si coagulat.se lasa la racit si apoi se poate servi simplu sau pudrat cu zahar. Dar kaki au fost atit de dulci incit nu l-am mai impietat si cu zahar!
enjoy!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alison's Trials.


Clafoutis de iarna se lasa putin sa se odihneasca dupa care se poate servi felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita