Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi zmeură.
Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse, în cubuleţe.
Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.
Făina se cerne cu praful de copt.
În compoziţia de oua cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.
Se împarte compoziţia în două.
Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.
Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.
Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).
Se scoate apoi, se intinde stratul de crema de branza şi se nivelează frumos, după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.
Se mai coace 30 de minute.
Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.
Poftă bună!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii