Profiterol

Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit alaturi de mai multa ciocolata sau fructe proaspete.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Profiterol

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 75g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 gr frisca
  • 200 gr inghetata de vanilie sau fructe
  • 50 gr ciocolata
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul pentru profiterol:

Intr-o cratita se pun la fiert 250ml de apa cu untul taiat cubulete, zaharul si un varf de sare. Cand da in clocot se pune faina in ploaie, se opreste focul si se amesteca energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga ouale, cate 1 odata.

Cuptorul se incalzeste la 210C si se tapeteaza o tava cu hartie cerata. Se pun cu lingura sau cu posul mici gogosele cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumene si au crescut frumos.

Se prepara un sos de ciocolata, topind ciocolata in lapte fierbinte. Se da la rece. Se taie in doua gogoselele si se umplu cu frisca sau cu crema de ciocolata.


Profiterolul se serveste cu sos de ciocolata sau cu fructe proaspete si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
3
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Bucataras.RO

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

A venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread