Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit alaturi de mai multa ciocolata sau fructe proaspete.
Aluatul pentru profiterol:
Intr-o cratita se pun la fiert 250ml de apa cu untul taiat cubulete, zaharul si un varf de sare. Cand da in clocot se pune faina in ploaie, se opreste focul si se amesteca energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga ouale, cate 1 odata.
Cuptorul se incalzeste la 210C si se tapeteaza o tava cu hartie cerata. Se pun cu lingura sau cu posul mici gogosele cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumene si au crescut frumos.
Se prepara un sos de ciocolata, topind ciocolata in lapte fierbinte. Se da la rece. Se taie in doua gogoselele si se umplu cu frisca sau cu crema de ciocolata.
Profiterolul se serveste cu sos de ciocolata sau cu fructe proaspete si frisca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii