Pufoasa cu mere si biscuiti

Pufoasa cu mere si biscuiti este o prajitura delicioasa cu fructe. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pufoasa cu mere si biscuiti

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la lamaie
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 6 mere acrisoare
  • 10-12 biscuiti cu miere de albine
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Pufoasa cu mere si biscuiti este o prajitura delicioasa cu fructe. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri de zahar. Se adauga apoi galbenusurile, pe rand si se incorporeaza usor faina cernuta si praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava inalta tapetata pana sus cu folie de copt si se coace circa 30 minute, in cuptorul preincalzit. Separat, se curata merele de coaja, se trec prin razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca cu restul de zahar, coaja rasa de lamaie si se calesc in castron pana iese toata zeama. Se scoate blatul din cuptor si se aseaza pe planseta. In tava, peste o folie de copt, presari biscuiti macinati, apoi merele calite si asezi blatul de pandispan deasupra. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura, in asa fel incat pandispanul sa fie dedesubt, iar merele si stratul de biscuiti deasupra.


Pufoasa cu mere si biscuiti ornezi cu zahar pudra, portionezi si servesti.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Lichior de cafea si vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea si vanilie

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...

Lichior de cafea si vanilie
Jumari cimpenesti
3
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Sos brun
4
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Clisa fripta si pita picurata
5
Jumari

Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...

Clisa fripta si pita picurata
Parteneri
Varza cu rosii si ceapa verde  si carnati de Plescoi
Bucataras.RO

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

Buna, daca nu ma credeti sa va faceti.....

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii