Pufoasa cu mere si biscuiti

Pufoasa cu mere si biscuiti este o prajitura delicioasa cu fructe. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pufoasa cu mere si biscuiti

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la lamaie
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 6 mere acrisoare
  • 10-12 biscuiti cu miere de albine
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Pufoasa cu mere si biscuiti este o prajitura delicioasa cu fructe. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri de zahar. Se adauga apoi galbenusurile, pe rand si se incorporeaza usor faina cernuta si praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava inalta tapetata pana sus cu folie de copt si se coace circa 30 minute, in cuptorul preincalzit. Separat, se curata merele de coaja, se trec prin razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca cu restul de zahar, coaja rasa de lamaie si se calesc in castron pana iese toata zeama. Se scoate blatul din cuptor si se aseaza pe planseta. In tava, peste o folie de copt, presari biscuiti macinati, apoi merele calite si asezi blatul de pandispan deasupra. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura, in asa fel incat pandispanul sa fie dedesubt, iar merele si stratul de biscuiti deasupra.


Pufoasa cu mere si biscuiti ornezi cu zahar pudra, portionezi si servesti.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia