Rasturnata cu pere

Am curatat perele de coaja si le-am taiat feliute. Am tapetat o tava de jena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rasturnata cu pere

Ingrediente

  • 1/2 kg pere
  • 1 pahar tarate
  • 1 pahar faina integrala
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri frictoza
  • 1/2 plic de praf de copt

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si le-am taiat feliute. Am tapetat o tava de jena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am acoperit tot fundul tavii cu pere. Am dat tava la cuptor cam 10 minute pana s-au rumenit perele. intre timp am pregatit pandispanul:

am separat ouale si am batut albusurile bat, am amestecat galbenusurile cu jumatatea de lingura de fructoza ramasa si cu uleiul pana s-au omogenizat. am tunat in ploaie faina, taratele, praful de copt si galbenusurile peste albusurile batute spuma. dupa ce erau rumetite putin perele am turnat pandispanul deasupra. am lasat la cuptor 30 min la 180 grade si am intors tava. am taiat prajitura feliute, pentru servit si am pus-o inapoi in cuptor inca 10 minute, ca sa se coloreze mai mult perele si pentru ca marginile pandispanului sa devina crocante. (ultima faza e absolut optionala)


Se poate servi ca atare, ornata cu frisca, zahar pudra, ciocolata topita sau rasa.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise