Rasturnata cu visine si frisca este o prajitura delicioasa cu visine, iar frisca ii completeaza ideal gustul bogat si dulce-acrisor.
Ouale le separam.
Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
O batem in continuare pana se intareste.
Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
Dam la rece apoi servim.
Rasturnata cu visine si frisca se serveste cu putin Sirop natural din Zmeura de padure din camara Bunatati din natura!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii