Regina Primaverii

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat ploaie,galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul,esenta si faina , ame

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Regina Primaverii

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 125 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri rase faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • doua linguri de crema tartinabila de ciocolata
  • Crema:250 g branzica proaspata de vaci(crema)
  • 2oo g frisca proaspata din smantana
  • 125 g zahar pudra
  • 250 g capsuni coapte
  • 100 g ciocolata rasa(eu am folosit ciocolata de menaj cu lapte)un plic de gelatina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ornare;10 capsuni
  • 250 g frisca proaspata

Mod de preparare

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat ploaie,galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul,esenta si faina , amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.

Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul,deasupra cu ajutorul unui pos trasam linii din crema de ciocolata care mai apoi leintindem pe toata suprafata cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori si se coace cca 20 min. la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.

2. Intre timp pregatim crema amestecand frisca cu zaharul pudra,zaharul vanilat,crema de branza de vaci,si gelatina turnata in fir subtire dupa ce a fost topita la bain-marie(o dizolvam dupa instructiunile de pe plic),se amesteca usor apoi incorporam amestecand usor si capsunile taiate marunt si ciocolata razuita.

3. Blatul copt se despride de pe hartie,apoi se taie in doua jumatati egale. Prima jumatate se aseaza intr-o forma de dimensiunea ei si putin mai inalta(eu am folosit o forma reglabila dreptunghiulara).

Se unge cu crema de capsuni apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie.

Se preseaza usor pe toata suprafata si se da la frigider cel putin 2 ore sa se inchege,apoi se taie in patrate potrivite care se decoreaza cu frisca si jumatati de capsuni.
Pofta buna!

Reteta Regina Primaverii a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,

Tort cu fructe ,

Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci