Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Simplu, rafinat si foarte delicios, un desert simplu dar foarte gustos!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri rase de faina
  • 2 linguri de nes decofeinizat
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura;6 linguri cu varf de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt(75g)moale
  • 2 linguri varfuite de tapioca perle

Mod de preparare

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute,amestecand cand si cand.Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o faruriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit.Dupa ce fierb perlele de tapioca trebuie sa fie incolore.

2.Preparam blatul de cafea astfel;mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste.Dam deoparte bolul.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

3.Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

4.Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol.Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

5.Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit ,desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

6.Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale,pana otinem o consistenta legata si cremoasa.Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

7.Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca,se ruleaza cu grija strans,ajutandu-ne de hartia de copt.Rulada otinuta se da 30 de minute la rece apoi o scoate si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui.Se feliaza si obtinem un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie
Bucataras.RO

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

O altă variantă a ciorbiței din carne de miel, mai răcoritoare și colorată, intră în colecția de "retete...

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa