Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Simplu, rafinat si foarte delicios, un desert simplu dar foarte gustos!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri rase de faina
  • 2 linguri de nes decofeinizat
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura;6 linguri cu varf de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt(75g)moale
  • 2 linguri varfuite de tapioca perle

Mod de preparare

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute,amestecand cand si cand.Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o faruriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit.Dupa ce fierb perlele de tapioca trebuie sa fie incolore.

2.Preparam blatul de cafea astfel;mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste.Dam deoparte bolul.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

3.Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

4.Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol.Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

5.Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit ,desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

6.Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale,pana otinem o consistenta legata si cremoasa.Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

7.Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca,se ruleaza cu grija strans,ajutandu-ne de hartia de copt.Rulada otinuta se da 30 de minute la rece apoi o scoate si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui.Se feliaza si obtinem un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
2
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salata Pickles
5
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Parteneri
Escalop de caprior cu coniac
Bucataras.RO

Escalop de caprior cu coniac

 Cu tot respectul pentru casele regale. Nici un rege nu a mancat asa ceva !!!! In bucataria mea a mirosit grozav de bine...

Escalop de caprior cu coniac
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet