Rulada cu crema de banane

Rulada cu crema de banane este o prajitura delicioasa si decorativa, merita incercat. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de banane

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 grame faina
  • praf de copt
  • 100 grame zahar tos
  • 300 grame zahar pudra
  • 150 grame margarina sau unt
  • 1 banana
  • praf de copt
  • 60 gr. cacao
  • sucul de la o lamaie.

Mod de preparare

Rulada cu crema de banane este o prajitura delicioasa si decorativa, merita incercat.

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul tos si se bate pana se topeste acesta. Se pun galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se unge cu ulei o tava si se toarna jumatate de blat, pe jumatate din tava. In jumatatea ramasa de aluat se pune o lingura de cacao si se completeaza in tava Se coace la foc mic timp de 15 minute.Imediat dupa ce s-a copt se rastoarna pe un servet umezit si se ruleaza.

Se freaca spuma margarina cu 150 grame de zahar pudra. Separat se paseaza banana, se stropeste cu 1-2 linguri de suc de lamaie ca sa nu se oxideze si se incorporeaza treptat in margaina frecata spuma. Se deruleaza rulada, se umple si se ruleaza la loc.

Se pregateste glazura: cacao se amesteca cu restul de zahar pudra, se pun 2-3 linguri de apa rece si 1 lingura de ulei si se freaca pana se omogenizeaza. Se toarna peste rulada si se niveleaza.


Rulada cu crema de banane se serveste cu suc de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide