Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara, praful de copt, cacaoa si al
Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara, praful de copt, cacaoa si albusurile batute spuma tare. Se amesteca pina la omogenizare. Se pune compozitia in forma tapetata cu hirtie si se coace rulada la foc potrivit. Dupa ce a capatat o culoare galbuie, se scoate din cuptor si se rastoarna din forma pe un servet curat, umed. Se indeparteaza cu grija hirtia si se ruleaza aluatul, impreuna cu servetul. Se lasa sa stea astfel cca 1 minut, dupa care se desfasoara, se da la o parte servetul, se ruleaza din nou si se lasa sa stea pina se raceste complet. Crema se facem astfel: un ou intreg, 1 galbenus, zaharul, ciocolata rupta bucatele se bat cu telul, intr-un vas smaltuit, pe abur, pina ce ciocolata se dizolva complet in compozitie, care incepe sa creasca si se ingroasa (nu trebuie fiarta). Se amesteca separat untul si mierea; se adauga apoi, treptat, la compozitia racita. Se bate bine, pina la omogenizarea completa. Dupa ce s-a racit rulada , se umple cu crema de ciocolata si se toarna deasupra o glazura fondanta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAzi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)
Friganele
Comentarii