Rulada cu foi si crema de ciocolata

Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza in albusuri, a

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina; Pentru crema: 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 4 galbenusuri; glazura de ciocolata

Mod de preparare

Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza in albusuri, amestecind usor. Se adauga faina, dupa care compozitia se imparte in doua. Se coc doua foi, la foc potrivit, pe fundul unei tavi. Crema: se amesteca laptele rece cu cacao, faina si zahar si se pune la fiert la foc mic, pina se ingroasa; dupa fierbere, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca compozitia cu margarina si galbenusurile. Crema se imparte in doua si se intinde pe cite o foaie calduta, dupa care se ruleaza foaia usor. Se da la rece.
Peste rulada, se poate turna o glazura de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc