Rulada cu frisca

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul, se coace in forma dreptun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
  • sirop de zahar si esenta de rom sau vanilie plus 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul, se coace in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu faina 10-15 minute la 180-200 grade C; cand o scoatem fierbinte din cuptor o rulam intr-un prosop umed, dupa racire o derulam, o insiropam cu siropul de zahar la care am adaugat esenta de vanilie sau rom si o ungem cu 12 lingurite din cantitatea de frisca, o rulam din nou si o decoram cu restul de frisca la care am adaugat lingura de cacao. Acelasi lucru se poate face inlocuind frisca cu gem sau fructe din compot iar pe deasupra pudram cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori