Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Simpla si delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g frisca
  • 5 linguri dulceata din coji de portocala
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • decor:
  • frisca
  • feliute de mandarina
  • coji de portocala confiata (din dulceata)

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus. Se adauga si faina turnata in ploaie.

In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul pentru blat si se coace cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava blatul copt si se desprinde de hartie cu lama unui cutit, apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se lasa sa se raceasca bine.

Se mixeaza mascarpone cu frisca si zaharul vanilat si la sfarsit, cand compozitia devine cremoasa, se adauga si dulceata din coji de portocala,adaugata cate o lingura apoi urmatoare dupa incorporarea in compozitie celei dinainte. Se unge dosul blatului de rulada cu crema, apoi se ruleaza strans,ajutandu-ne de hartia de copt ,se da la rece 30 de minute apoi se decoreaza cu frisca,feliutele de mandarina si bucatele de coaja de portocala din dulceata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Gem de mere cu miere
1
Dulceata

Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...

Gem de mere cu miere
Salata de creier de boeuf
2
Aperitive cu carne

Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...

Salata de creier de boeuf
Tarta simpla cu branza
3
Prajituri

Tarta simpla cu branza

Tarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.

Tarta simpla cu branza
Punch pentru copii
4
Punch-uri

Punch pentru copii

Punch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale

Punch pentru copii
Furnici in copac
5
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Parteneri
Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Mi-a placut ideea prajiturii cu rulada in mijloc de cand am vazut-o la Diana, iar acum a venit timpul sa o pun in aplicare.A...

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni