Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Simpla si delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g frisca
  • 5 linguri dulceata din coji de portocala
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • decor:
  • frisca
  • feliute de mandarina
  • coji de portocala confiata (din dulceata)

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus. Se adauga si faina turnata in ploaie.

In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul pentru blat si se coace cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava blatul copt si se desprinde de hartie cu lama unui cutit, apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se lasa sa se raceasca bine.

Se mixeaza mascarpone cu frisca si zaharul vanilat si la sfarsit, cand compozitia devine cremoasa, se adauga si dulceata din coji de portocala,adaugata cate o lingura apoi urmatoare dupa incorporarea in compozitie celei dinainte. Se unge dosul blatului de rulada cu crema, apoi se ruleaza strans,ajutandu-ne de hartia de copt ,se da la rece 30 de minute apoi se decoreaza cu frisca,feliutele de mandarina si bucatele de coaja de portocala din dulceata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide