O reteta a bunicii mele cu mere culese direct din pom si gem de prune numai cum ea stia sa il faca.
Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul. Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam. Framantam aluatul rezultat circa 10 min. Lasam circa 30 min aluatul la crescut, la cald.
Intre timp ne ocupm de umplutura. Merele rase se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.
Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune. Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Aluatul crescut se imparte in 3 bucati. De asemenea, impartim in 3 parti si umplutura. Intindem foi groase de circa 1 cm peste care adaugam umplutura de mai sus. Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.
Rulam, nu prea strans si indoim aluatul la capete. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava, asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc, la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci) in aluat. Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 30 -40 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava. Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii