Pentru deserturi aromate e toamna O rulada de vis!!!
1.Se prepara mantia crocanta de alune arzand zaharul cu o picatura de apa pana ce capata culoarea aurie apoi amestecam cu nuca maruntita si dam craticioara de pe foc. Adaugam oul batut ca la omleta si amestecam repede. Acest amestec se intinde pe o hartie de copt, in strat uniform, pe jumatate din dimensiune tavii (pe lung) in care preparam bletul din pesmet
2. Se prepara blatul din pesmet mixand bine albusurile cu zaharul apoi cu galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit incorporam pesmetul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor cca 15 minute,la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se desprinde blatul copt de pe hartie apoi se aseaza peste jumatatea de blat crocant din nuci,aseazand marginea lunga a bltului perfect peste marginea lunga a mantiei crocante.
3.Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se amesteca cu pireul din castne pe care l-am frecat un pic cu pudra de roscove si crema de branza.Ungem cu aceasta crema blatul din pesmet apoi rulam strans, din capatul fara mantia de nuci.Strangem bine astfel incat mantia de nuci saacopere perfect rulada din pesmet. Se da 2 ore la frigider inainte sa o feliem Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii