Rulada de dovleac

Batem ouale intregi pana a devenit spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare, apoi adaugam piureul de bostan amestecand continuu. Adaugam faina am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada de dovleac

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 gr dovleac dat pe razatoare mica si coapta
  • 3 oua
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema:
  • 200 gr frisca
  • 150 gr nuca macinata

Mod de preparare

Batem ouale intregi pana a devenit spuma.

Adaugam zaharul si batem in continuare, apoi adaugam piureul de bostan amestecand continuu.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatu, praf de copt si scortisoara. Punem compozitia intr-o tava de 36/35 cm captusita cu hartie de copt si il bagam in cuptorul preincalzit la 180° timp de 15 min.

Scoatem de la cuptor, rasturnam pe un servet umed si rulam incetisor. Fiind foarte fraged e pericol sa crape. Se lasa sa se raceasca Se bate frisca lichida, se adauga nuca macinata, se deruleaza rulada cu atentie si se scoate prosopul. Se intinde crema.

Se ruleaza din nou cu mare atentie si se lasa 2 ore la rece.

Se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

Reteta Rulada de dovleac a fost propusa de taylor pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Rulada - pavlova meringue roulade,

Rulada trenulet de lamaie,

Rulada Budapesta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc